Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Αίσχος, βρώμα και δυσωδία

 
Καμιά φορά η Βρώμα και η δυσωδία δεν αναβλύζει μόνο από τα απορρίμματα των ανθρώπων αλλά από τους ίδιους τους ανθρώπους. Έχει γίνει η πόλη μας τον τελευταίο καιρό μια νεοαναγειρόμενη χωματερή που όχι μόνον εναποθέτουν απορρίμματα αλλά συχνά πυκνά ξεσπάει και μια πυρκαγιά με ότι αυτό συνεπάγετε. Μήπως όλοι εμείς οι απλοί πρέπει να πάρουμε μέτρα…? Μήπως όλοι εμείς οι απλοί πρέπει να αρχίζουμε να ανοίγουμε στόματα και να καταδεικνύουμε υπευθύνους…? Μήπως οι φοβίες μας και ο τραμπουκισμός κάποιων κρατά στόματα κλειστά…? Μήπως κάποιοι εκβιάζονται, κάποιοι βολεύονται και σε κάποιους τάζουν…? Ίσως μερικοί από εμάς αναγνωρίσουμε κάποια απορρίμματα, ξερά κλαδιά και καρέκλες πεταμένες, που τα είχαμε δει πρόσφατα πεταμένα σε κάποια αλάνα κάποιας γειτονίας, γιατί και εκεί κάποιος ανεγκέφαλος τα εναπόθεσε, μη έχοντας βέβαια που να τα πάει και να έχει δει ποιος τα περισυνέλεξε και ξαφνικά βρέθηκαν στην νέα μας χωματερή.

Αίσχος, βρώμα και Δυσωδία… Αυτά συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες και τρέχουν και δεν φτάνουν τα Σαββατοκύριακα τους, Πυροσβέστες και Εθελοντές. Φωτιά ξέσπασε και πάλι σήμερα 11/06/2016 περί ώρας 10:30, στις όχθες του Σαρανταπόταμου, στο γνωστό πλέον σημείο, σε σκουπίδια, ξερά κλαδιά αλλά και αστικά πλέον απορρίμματα όπου δειλά δειλά έκαναν και αυτά την εμφάνιση τους. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση από το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, όπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Χαλκίδα και Αλιβέρι. Από το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, ενημερώθηκαν επίσης και οι Εθελοντές από την Αμαρύνθια Άρτεμις αλλά και οι Εθελοντές του ΕΔΔΑΚΟΔ οι οποίοι άμεσα έσπευσαν και αυτοί στο σημείο με τα οχήματα τους, συνδράμοντας τους πυροσβέστες.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αφού είχε κατασβεστεί η πυρκαγιά στα σκουπίδια, νέα φωτιά σε ξερά χόρτα, ξέσπασε στον οικισμό Γαλήνη, στον περιφερειακό δρόμο Ερέτριας - Γυμνού. Άμεσα και με τις εντολές των επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που βρίσκονταν στο σημείο, οι δυνάμεις αναδιπλώθηκαν και βρέθηκαν στο νέο μέτωπο που είχε ξεσπάσει και κατάφεραν επιτυχώς να φέρουν εις πέρας και το νέο συμβάν εν τη γενέσει του. Συγχαρητήρια σε άπαντες, η σωστή καθοδήγηση από τους επικεφαλής αλλά και οι συντεταγμένες δυνάμεις από πυροσβέστες και εθελοντές, άλλη μια φορά λειτούργησαν επιτυχώς, κάνοντας το καθήκον τους και ταυτόχρονα προσφέροντας στον τόπο τους.