Κυριακή 7 Απριλίου 2024

«Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α ́289) για χρονικό διάστημα από την Κυριακή 07-04-2024 έως και την Τρίτη 09-04-2024 στην Π.Ε. Ευβοίας»


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α ́289) για την αντιπυρική περίοδο όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί από την Διεύθυνση Δασών και τα Δασαρχεία Νομού Ευβοίας και εμφανίζονται στους συνημμένους χάρτες, καθώς και στα περιαστικά δάση των Δήμων της Π.Ε. Ευβοίας για χρονικό διάστημα από την Κυριακή 07-04-2024 έως και την Τρίτη 09-04-2024.

Το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αποτροπή επικίνδυνων δραστηριοτήτων και πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια.

H παραπάνω απαγόρευση ισχύει από την 12η βραδινή του Σαββάτου 06-04-2024 έως και την 12η βραδινή της Τρίτης 09-04-2024 .

Η απαγόρευση του δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές, αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται επίσης τα οχήματα και το προσωπικό των

κρατικών υπηρεσιών, των Ο.Τ.Α, των Στρατιωτικών Υπηρεσιών, που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία ή την Δασική Υπηρεσία ή τον οικείο, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Παρακαλούνται οι αποδέκτες να ενεργήσουν σύμφωνα με την αρμοδιότητά τους για την εφαρμογή της παρούσας απόφασης με την κατάλληλη σήμανση οδών, με τον έλεγχο των προαναφερθέντων δρόμων - περιοχών, καθώς και την σχετική ενημέρωση των κατοίκων.