Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στα γραφεία του συλλογου, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Εθελοντών Διασωστών Δασοπυροσβεστών της Αμαρύνθιας Άρτεμις, στο Δημοτικό Στάδιο Αμαρύνθου. Παρευρέθησαν οι ιερείς του Δήμου οι οποίοι ευλόγησαν την κοπή της πίτας, Πατήρ Δημήτριος, Εφημέριος Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Άνω Βάθειας, Πατήρ Κυριάκος, Εφημέριος Αγίου Ιωάννου Δ.Δ. Αμαρύνθου και Πατέρας Ιωάννης, Εφημέριος Κοιμήσεως Θεοτόκου Δ.Δ. Αμαρύνθου.

Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραβρέθηκε ο Διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου κ. Γεώργιος Μαρίνος. Εκ μέρους της Περιφέρειας Ευβοίας παραβρέθηκε ο κ. Ευάγγελος Χαϊνάς ο οποίος δε παρέλειψε να μεταφέρει τις πιο θερμές ευχές του Περιφερειάρχη Στερεάς κ. Φάνη Σπανού, του Περιφεριάρχη Ευβοίας κ. Γεώργιου Κελαϊδίτη και του προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας κ. Κωνσταντίνου Γίγα.
Εκ μέρους του Δήμου Ερέτριας μας τίμησαν με την παρουσία τους ο νέος Δήμαρχος Ερέτριας κ. Νικόλαος Γουρνής, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτριος Αργύρης και κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, από το Τοπικό Συμβούλιο Αμαρύνθου παραβρέθηκε ο κ. Νικόλαος Κρόκος και από την Τ.Κ. Καλλιθέας ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Κατσιαβέλος. Παρούσα όπως πάντα και ένθερμη υποστηρικτής του συλλόγου, η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερέτριας, κ. Αικατερίνη Καρκαλέτση.

Παρεβρέθησαν επίσης εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, Σύλλογος Καρναβαλιού, Σύλλογος Δημοτικού σχολείου Αμαρύνθου, Σύλλογος fetes club 4χ4 και αντιπροσωπία Εθελοντών του Σύλλογου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας Διάσωσης Ψαχνών.
Ο πρόεδρος της Αμαρύνθιας Άρτεμις, κ. Ρόγγας Κωνσταντίνος, αφού ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των Εθελοντών τους σεβαστούς πατέρες για τις ευχές της εκκλησίας, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας και τους Δημοτικούς φορείς για την παρουσία τους και την στήριξη 
 τους στον σύλλογο, ευχαρίστησε και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλογου και ευχήθηκε «Καλή Χρονιά με υγεία». Ο Πρόεδρος τόνισε και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι βρίσκονται στο σπίτι των Εθελοντών, στο σημείο όπου χτυπά η καρδιά του εθελοντισμού του Δ.Δ. Αμαρύνθου και των Τ.Κ. Άνω Βάθειας και Καλλιθέας. Αναφέρθηκε συνοπτικά στην ίδρυση του Εθελοντικού Συλλόγου, στην λειτουργία του αλλά και στις δράσεις του.

Τόνισε ότι ο σύλλογος απαρτίζετε από μικρούς και μεγάλους Εθελοντές οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί και εκπαιδεύονται, έχουν όσοι έχουν πιστοποιηθεί στο διάστημα αυτό έχουν κληθεί και έχουν αντιμετωπίσει εύκολα και δύσκολα περιστατικά όπως, μικρό πυρκαγιές, τροχαία ατυχήματα, απεγκλωβισμούς ανθρώπων, πλημμύρες και ότι άλλο προκύπτει δίνοντας τα μέγιστα για τον εθελοντισμό, θυσιάζοντας τον προσωπικό πολύτιμο χρόνο τους και γιαυτο τους οφείλονται αμέτρητες ευχαριστίες για τις πράξεις και τις ενέργειες τους. Η Αμαρύνθια Άρτεμις Διοικητικά ανήκει στην Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ευβοίας, οικονομικά στηρίζεται από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ερέτριας και διαφόρους χορηγούς και φίλους του συλλόγου.

Κλείνοντας ο κ. πρόεδρος ευχήθηκε και πάλι Χρόνια Πολλά σε όλους και τόνισε την ανάγκη πλαισίωσης του Συλλογου και από νέα μέλη, αριθμητικά και ηλικιακά όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό και την έμπρακτη στήριξη των φορέων της Περιφέρειας και του Δήμου, για να μπορέσει ο σύλλογος να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να προσφέρει αυτό το τόσο σημαντικό έργο του.

• Ο κ. Ευάγγελος Χαϊνάς δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στο σύλλογο τόσο ατομικά όσο και από από την μεριά της περιφέρειας και εξήρε την άριστη συνεργασία Περιφέρειας Εθελοντών.

• Ο νεοεκλεγής Δήμαρχος κ. Νικόλαος Γουρνής δήλωσε ότι θα είναι αρωγός μεσα από την Δημοτική αρχή στο έργα και τις δράσεις του συλλογου και εξέφρασε ευχάριστα τον θαυμασμό του για τους νέους εθελοντές που απαρτίζουν την ομάδα.

• Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου κ. Γεώργιος Μαρίνος μετέφερε τις ευχαριστίες της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η Αμαρύνθια Άρτεμις συνδράμει παντού την Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι Εθελοντές της ομάδας ενεργούν σαν επαγγελματίες Πυροσβέστες στα καθήκοντα τους. Ο κ. Μαρίνος επίσης δεν παρέλειψε να απευθύνει έκλυση προς την Δημοτική αρχή και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας ότι η ομάδα υστερεί σε οχήματα λόγω παλαιότητας και πρέπει να γίνει κάτι για αυτό.

Την πίτα του συλλογου έκοψαν από κοινού οι ιερείς και το φλουρί κέρδισε ένας εκ των βενιαμίν του συλλόγου ο Στέλιος Μαμμης.

Πάντα τυχερός και καλότυχος Στέλιο. Καλή χρόνια σε όλους με λιγότερες φωτιές και συμβάντα!!!