Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ημέρα γενεθλίων της Αμαρύνθιας Άρτεμις

Μια πρωτοβουλία μιας παρέας… πριν 2 χρόνια, μια Δευτέρα του Ιουλίου του 2014, ήταν αυτή που σήμερα μας φέρνει εδώ. Συνεχίζουμε… με καλές και κακές στιγμές… άλλωστε έτσι προχωράει και η ζωή. Ημέρα εορτασμού του Αγίου Νικοδήμου, προστάτης μας, μιας και η ίδρυση μας πραγματοποιήθηκε την ημέρα της χάρης του. Μια συνάντηση απλών ανθρώπων πήρε την πρωτοβουλία να δραστηριοποιηθεί εθελοντικά και να προσφέρει δημιουργώντας μια ομάδα Εθελοντών Διασωστών Δασοπυροσβεστών. Το όνομα του συλλόγου, ποιο άλλο από το όνομα της αρχαίας θεάς προστάτιδας της περιοχής, Αμαρύνθια Άρτεμις, ένα όνομα που μας χαρακτηρίζει από αρχαιοτάτων χρόνων και βέβαια και την ίδια την πόλη μας.
    Ο σύλλογος των Εθελοντών Διασωστών Δασοπυροσβεστών της Αμαρύνθιας Άρτεμις, άμεσα εντάχθηκε στα μητρώα εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, με Αριθμό Μητρώου 24/2014 λόγο της στελέχωσης της από άτομα με εκπαιδεύσεις και ικανότητες. Εμβέλεια δράσης της, τα όρια του Νομού Ευβοίας.
    Σκοπός του συλλόγου, είναι γενικός η ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης στα πλαίσια του εθελοντισμού, ο οποίος αποτελεί μια μορφή συμμετοχής και έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς από συνειδητοποιημένους πολίτες, που έχουν διάθεση να προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς αμοιβή και ανταλλάγματα, και πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, χωρίς να υποκαθίσταται το κράτος.
    Ημέρα των γενεθλίων της ομάδας σήμερα και αντιπροσωπεία μας βρέθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου, Αγίου Ραφαήλ, Ειρήνης και Αγίου Νικοδήμου. Αφού εκκλησιαστήκαμε, αμέσως μετά είχαμε την χαρά να πιούμε και έναν καφέ στο πνευματικό κέντρο, να συνομιλήσουμε με τον πατέρα Κυριάκο και να μας ενημερώσει για την χάρη του Άγιου προστάτη της ομάδας μας.
    Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε ακόμα εδώ…. είμαστε πολύ υπερήφανοι για την αγάπη που λαμβάνουμε από αυτή την μικρή κοινωνία, είμαστε πολύ υπερήφανοι που μπορούμε και προσφέρουμε αυτό ''το'' λίγο απ΄αυτό που μας περισσεύει, ένα μικρό πετραδάκι, λίγες πολύτιμες πράξεις.
Χρόνια μας πολλά...