Χιόνι,
ζεστό γιορτινό κρασάκι στο Τζάκι
και τα
χρόνια μας πολλά…..
Δεδομένου ότι τα νέα κρασιά συνήθως εμφιαλώνονται στις αρχές του φθινοπώρου, η περίοδος της κατανάλωσης του ζεσταμένου κρασιού συνέπιπτε με τις παραδόσεις των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και αποτελούν βασικό στοιχείο της περιόδου αυτής. Ο ακριβής συνδυασμός μπαχαρικών διαφέρει από χώρα σε χώρα και από άτομο σε άτομο, αλλά, σε γενικές γραμμές η συνταγή απαιτεί τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και την δάφνη αναμεμιγμένα σε κόκκινο κρασί το οποίο αποτελεί τη βάση των γεύσεων. Οι παραλλαγές περιλαμβάνουν την προσθήκη αρκεύθου, μαύρου πιπεριού, πιπερόριζας, αποξηραμένων φλοιών εσπεριδοειδών ή βανίλιας. Πολλές φορές, επίσης, η ζάχαρη αντικαθιστάται από μέλι, τα γαρύφαλλα από κάρδαμο, και το κόκκινο κρασί από cognac, cherry, ακόμη και vodka, σερβιρισμένο σε ποτήρια στα οποία πρώτα μπορείς να ρίξεις λίγες σταφίδες (ή αποξηραμένα cranberries) και φρεσκοκαβουρδισμένα αμύγδαλα. Χιονάκι, λίγο ζεστό κρασάκι και η καλή παρέα στο τζάκι και περιμένουμε το νέο έτος. Χρόνια πολλά!!!!